Wat is een Social Hackathon?

Een Social Hackathon is een evenement waar je één dag samenwerkt met anderen om van sociaal idee een concreet plan te maken. Vaak blijven mensen hangen in de idee-fase, omdat ze niet het juiste netwerk hebben of niet weten hoe ze het kunnen realiseren. Wij brengen deze idee-fase terug naar één dag waar wij zorgen voor een netwerk en een concrete methodiek waardoor je met een groep mensen sociale ideeën na 13 uur verandert in een praktisch plan.

 

Meedoen met de Social Hackathon?

Wij willen sociale initiatieven de wereld in helpen. Of je nou een idee hebt of mee wilt werken aan een sociaal initiatief, je bent van harte welkom. We gaan jou inspireren met workshops over brainstormen, businessmodellen, pitchen en nog veel meer om te zorgen dat jij en je team een leerzame en leuke tijd hebben terwijl je samenwerkt aan een eerlijkere wereld. Dit compleet georganiseerde evenement kost €75,- voor idee-hebbers en €25,- voor mee-denkers. Dit is inclusief eten, drinken, werkmateriaal en alles wat je nodig hebt voor geslaagde Social Hackathon. Het geld wordt gebruikt om de kosten van de dag te dekken en wat overblijft gaat naar stichting Social Hackathon om te zorgen dat we meer sociale initiatieven kunnen ondersteunen.

Als idee-hebber

Als idee-hebber breng je zelf een sociaal idee in, dit hoeft nog helemaal niet concreet of uitgewerkt te zijn, een globaal idee is genoeg.

Als mee-denker

Als mee-denker hoef je geen idee in te sturen en doe je mee als deelnemer om jouw perspectief bij te dragen aan andere ideeën.