Social Hackathon

Gaan voor een eerlijkere wereld

Gaan voor een eerlijkere wereld

De wereld mag wel een stukje eerlijker, althans dat vinden wij. Dat klinkt misschien heel groot en daarom beginnen wij klein. Met stichting Social Hackathon helpen wij om sociale ideeën de wereld in te krijgen. We spreken zoveel mensen met mooie ideeën die waardevol kunnen zijn voor de maatschappij en toch blijven dit helaas vaak alleen maar ideeën. Begrijp ons niet verkeerd, ideeën zijn prachtig maar zonder concrete uitvoering is het verspilde potentie. Precies daarom organiseren wij evenementen om mensen met sociale ideeën aan elkaar te linken en samen te werken om sociale initiatieven te realiseren. Zo hopen wij stapje voor stapje, idee voor idee, samen met jou een eerlijkere wereld te creëren.

Wat is een hackathon?

Geen zorgen, een hackathon heeft niets te maken met hackers of andere illegale praktijken. Een hackathon is een evenement waar je één dag samenwerkt met anderen om van idee naar concreet plan te gaan. Veel te veel mensen blijven hangen in de idee-fase omdat ze hun idee nog niet goed genoeg vinden of niet het juiste netwerk hebben of niet weten hoe ze het kunnen realiseren. Wij brengen deze idee-fase terug naar één dag waar wij zorgen voor een netwerk en een concrete methodiek waardoor je met een groep mensen sociale ideeën na 17 uur verandert in een praktisch plan.

Tijdens een hackathon werk je in 5 fases om een sociaal idee te realiseren:

Fase 1: Kiezen

Samen kiezen we welke ideeën we gaan ontwikkelen tijdens de hackathon en aan welk idee jij wilt meewerken.

Fase 2: Brainstormen

 Definieer het probleem! Brainstorm, ontwikkel zoveel mogelijk ideeën en beslis samen welke richting jullie opgaan.

Fase 3: Business

Bedenk hoe het idee duurzaam kan worden, wat je nodig hebt en wat de waarde van jouw idee is voor de doelgroep.

Fase 4: Bouwen

 Bouw aan een representatie van je idee en laat het aan anderen zien zodat je idee concreter en beter wordt.

Fase 5: Pitchen

Een goed idee slaagt alleen als anderen aanhaken, dat doe je door te vertellen over jouw idee. Dan ben je echt begonnen!

Meedoen met de Social Hackathon?

Op 20 mei 2017 vindt er weer een nieuwe hackathon plaats in Rotterdam, dan gaan we weer met een groep interessante mensen samenwerken om sociale initiatieven de wereld in te helpen. In 17 uur gaan we op een unieke locatie in Rotterdam aan de slag om iets unieks te realiseren. Of je nou een idee hebt of mee wilt werken aan een sociaal initiatief, je bent van harte welkom om mee te doen. We gaan ons uiterste best doen om jou te inspireren met workshops over brainstormen, business modellen, pitchen en nog veel meer om te zorgen dat jij en je team een leerzame en leuke tijd hebben terwijl je samenwerkt aan een eerlijkere wereld.  Dit compleet georganiseerde evenement kost €75,- inclusief eten, drinken, werkmateriaal en alles wat je nodig hebt voor geslaagde Social Hackathon. Het geld wordt gebruikt om de kosten van de dag te dekken en wat overblijft gaat naar stichting Social Hackathon om te zorgen dat we meer en meer sociale initiatieven kunnen ondersteunen. Kortom, je draagt bij aan een goed doel en je krijgt een unieke ervaring, dat is Social Hackathon.

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan de Social Hackathon, als idee-hebber of als mee-denker:

Als idee-hebber

Als idee-hebber breng je zelf een sociaal idee in, dit hoeft nog helemaal niet concreet of uitgewerkt te zijn, een globaal idee is genoeg.

Als mee-denker

Als mee-denker hoef je geen idee in te sturen en doe je mee als deelnemer om jouw perspectief bij te dragen aan andere ideeën.

Over Social Hackathon

Stichting Social Hackthon bestaat niet zomaar, wij bestaan om sociale initiateven een boost te geven in zowel netwerk, kennis & mogelijkheden. Wij geloven erin dat een eerlijke wereld lokaal begint met initiatieven uit de maatschappij zelf. Bedacht door mensen die in hun omgeving zien dat iets eerlijker en socialer kan. Die mensen willen wij helpen om iets unieks te realiseren. We weten uit eigen ervaring dat het nog niet zo makkelijk is om een sociaal initiatief duurzaam op te zetten. Het is zonde dat zoveel ideeën verloren gaan omdat er niet aan begonnen wordt en precies daarom organiseren wij Social Hackathons zodat sociale ideeën een goede start krijgen. Zo gaan wij voor een eerlijkere wereld.

Samenwerken

Alleen ga je harder, samen kom je verder.

N

Doen

De wereld eerlijker maken, one step at a time.

Innoveren

De wereld heeft behoefte aan nieuwe ideeën.

Creativiteit

Wij doen het allemaal toch net even iets anders.

Het team achter Social Hackathon

Marc Nuijten

Marc Nuijten

Voorzitter & Duizendpoot

Marc is de ondernemer achter Provideradviseur.nl en Serve Kenya.nl. Hij is een duizendpoot met passie voor gerechtigheid.

Sander Klaasse

Sander Klaasse

Secretaris & Filosoof

Sander is een Nederlandse Filosoof, werkzaam op de universiteit van Edinburgh – Schotland. Daarnaast is hij ondernemer & brainstorm expert.

Fred Vermeij

Fred Vermeij

Penningmeester & Ondernemer

Fred is een ondernemer met een zakelijke kijk met het hart op de goede plaats. Vandaar zijn passie voor Sociaal Ondernemen.

Niels Visser

Social Beunhaas

Heb je nog vragen?

Wil je ons iets voorstellen? Of is er nog iets onduidelijk voor je? We horen het graag en helpen je met liefde verder. In overleg is alles mogelijk dus twijfel niet om je vraag te stellen. Liever een vraag te veel dan een vraag te weinig!